close

3 voordelen van kunststof deuren

3 voordelen van kunststof deuren

Ben jij op zoek naar nieuwe deuren, maar weet je niet goed wat voor soort deur bij jouw huis past? Deuren zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, stijlen en in verschillende materialen. Door het grote aanbod zie je soms door de bomen het bos niet meer. Alle soorten deuren hebben voor- en nadelen. Om overzicht te geven, geven wij je in deze blog drie voordelen van kunststof deuren. Kunststof deuren hebben namelijk veel voordelen ten opzichte van deuren van ander materiaal.

Hoge isolerende functie

Het grootste voordeel van kunststof deuren is dat de deuren een hoge isolatiewaarde hebben ten opzichte van deuren van ander materiaal. Dit komt doordat kunststof van binnen deels hol is. Warmte blijft hierdoor beter binnen en er is minder last van geluidsoverlast. Ideaal dus voor als je een woning hebt in een drukke buurt. In de winter houden de deuren meer warmte binnen, terwijl de deuren in de zomer juist ervoor zorgen dat het binnen koel blijft. Houten deuren hebben ook een hoog isolerende functie, maar dit vergt dan weer meer onderhoud.

Relatief goedkoper

Over het algemeen zijn kunststof deuren goedkoper dan deuren van bijvoorbeeld houten of aluminium deuren. Zoals eerdergenoemd zijn kunststof deuren goed voor isolatie en houden ze dus meer warmte binnen. Dit zorgt ook weer voor dat er bespaard kan worden op stookkosten en je dus een lagere energierekening hebt, omdat er minder warmte geproduceerd moet worden. Op de lange termijn zijn kunststof deuren dus veel goedkoper. Daarnaast zijn er ook weinig onderhoudskosten in vergelijking met andere materialen deuren. Kunststof gaat vaak ook langer mee. Naast dat de kunststof deuren goedkoper zijn, zijn ze ook relatief goedkoop verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en stijlen. Je kunt ze dus aanpassen naar jouw keuze.

Makkelijk te onderhouden

Tot slot zijn kunststof deuren heel makkelijk te onderhouden, omdat de deur niet telkens geschilderd hoeft te worden. De deur is kleurvast en rot niet, omdat kunststof deuren vochtbestendig zijn. Dit scheelt veel tijd en geld, en het is ten slotte ook nog eens beter voor het milieu. Daarnaast houden kunststoffen deuren ook vuil en stof tegen. Je hoeft daarom alleen af en toe een sopje te gebruiken om de deur schoon te maken. Ideaal dus!