close

4 dingen om op te letten bij het kopen van bloempotten

4 dingen om op te letten bij het kopen van bloempotten

Tegenwoordig schaffen steeds meer mensen planten en bloemen aan voor in of buiten het huis. En dat is ook niet zo gek. De natuur maakt ons namelijk gelukkig. Het geef je een gezonder gevoel en het geeft een flinke energy boost. Om de planten en bloemen een lange levensduur te geven, is het belangrijk dat ze de juiste bak of pot hebben. Hier vertellen wij waar op je moet letten met het aanschaffen van de juiste bloempot of plantenbak.

Voor binnen of buiten

Allereerst is het goed om te kijken welke bakken geschikt zijn voor buiten en welke voor binnen. De bakken voor buiten zijn vaak iets steviger en kunnen meer hebben dan de bakken voor binnen. Ook kunnen sommige planten alleen maar binnen. Dan is het goed om te kijken voor een binnenbak. Op Elho zijn diverse bloempotten en plantenbakken voor zowel binnen als buiten te koop. Er worden hier ook speciale bakken voor op het balkon aangeboden.

Vorm en maat

Daarnaast zijn de bloempotten en plantenbakken er allerlei verschillende vormen en maten. Denk aan vierkante, ronde, ovale of langwerpige bakken. Het zou leuk zijn als deze vorm ook in je interieur past. Ook de maat is belangrijk bij het kiezen van een bak. Dit is afhankelijk van de grootte van de plant of bloem. Bij sommige planten kan je je plant in een grotere maat bak verpotten om de plant te laten groeien. Doe dit wel op de juiste manier.

Hangplanten

Hangende planten worden steeds populairder. De planten of bloemen kunnen dan aan de muur of aan de schutting gevestigd worden. Vaak gebeurt dit door middel van een touw aan de bloempot. Dit scheelt ruimte en daarbij hangen de planten of bloemen op ooghoogte. Een mooie eyecatcher dus!

Extra handig: met waterreservoir, wieltjes en/of verlichting

Tijdens de zoektocht naar de juiste plantenbak of bloempot kun je ook kijken naar andere eigenschappen. Er zijn namelijk een aantal bakken die een waterreservoir hebben. Dit is handig voor als je je planten niet geregeld water kunt geven. Ook bestaan er bakken met wieltjes. Dit is ideaal als je zware planten of bloemen vaak wilt verplaatsen naar een andere plek. Tot slot zijn er ook bloempotten met verlichting om de accessoire extra sfeervol te maken!