close

4 tips om veiligheid in de badkamer te creëren

4 tips om veiligheid in de badkamer te creëren

Gemiddeld brengen Nederlanders zo’n 30 minuten per dag in de badkamer door om zichzelf op te frissen en te ontspannen, waarvan gemiddeld 9 minuten onder de douch. Daarom is het belangrijk om veiligheid in de badkamer te hebben, vooral voor wie wat ouder is. Vaak zijn badkamers klein, zijn de tegels hard en vochtig en een ongeluk zit dan in een klein hoekje. Gelukkig zijn er hulpartikelen die je helpen om de badkamer veiliger te maken. In deze blog geven wij jou 4 tips waarmee je jouw badkamer veiliger kan maken.

Antislip matje

Allereerst is het handig om een antislip mat aan te schaffen. De combinatie van water en zeep kan er namelijk voor zorgen dat de vloer glad is en daarbij is de kans groter dat je uitglijdt. Antislip matten, -strips en -spray zorgen ervoor dat de vloer minder glad is en verkleint de kans dat je uitglijdt. Je kan deze plaatsen op de vloer, maar ook in de douch of het bad zelf. De antislip badmatten met zuignappen, plak strips en spray zijn eenvoudig te plaatsen en te gebruiken.

Vlakke instap

Ook kan je ervoor kiezen om in de badkamer een aanpassing te doen naar een vlakke instap. Of als je een nieuwe woning hebt, dan kan je gelijk kiezen voor een vlakke instap. Een vlakke instap is een instap zonder drempel. Hierbij hoef je dus niet ergens overheen te gaan terwijl het glad is. Het advies is dan ook om een vlakke douchecabine te nemen zonder instap. Als het niet mogelijk is zonder instap, probeer dan een lagere instap te regelen.

Wandbeugels en badgrepen

Beugels in de badkamer maken de veiligheid en comfort al een stuk beter. Het biedt namelijk extra steun bij het zitten, bewegen en opstaan. Vooral in bad of in de douchecabine geeft het goede steun. Een badgreep kan je monteren op de muur via schroeven, maar een badgreep met zuignappen kost minder moeite. Elke wandbeugel of badgreep geeft jou in ieder geval goede steun.

Douchekruk

Tot slot kan je ervoor kiezen om een douchekruk of douchestoel te gebruiken. Dit is vooral handig als je (tijdelijk) niet meer in staat ben om onder de douche te staan. Een douchestoel is heel veilig en je kan je volledig focussen om het douchen in plaats van dat je bezig bent om niet te vallen. Door middel van de douchestoel val je natuurlijk ook minder snel. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten: met of zonder armleuning en/of rugleuning, in hoogte verstelbaar en of je het aan de muur wilt bevestigen of niet.