close

Advies voor het inrichten van je interieur

advies voor het inrichten van je interieur

Ga je verhuizen of wil je je interieur opnieuw inrichten? Het kan erg lastig zijn om je eigen stijl te creëren en te ontdekken bij welke kleuren en materialen jij je thuis voelt. Daarom geven wij vier basisdingen waar je op moet letten met het inrichten van je nieuwe interieur. Het zou overigens ook mooi zijn dat alle kamers ongeveer dezelfde stijl hebben.

Indeling van het interieur

Bedenk allereerst hoe jij jouw huis wil indelen en hoe de kamers er precies uit gaan zien. Waar komen welke meubels te staan? En welke meubels nemen veel ruimte in? Maak desnoods een plattegrond of tekening van de indeling van de meubels in de verschillende kamers. Het is belangrijk om hier van tevoren over na te denken, want daardoor krijg je meer inzicht en structuur in het interieur.

Gebruik van kleuren

Kleuren in het interieur zijn vaak overheersend en hebben grote invloed op hoe jij je voelt. Kies daarom een kleur waarbij jij je prettig voelt. Het is handig om te kiezen voor een rustige basis, omdat dit rust creëert en andere accessoires vallen dan meer op. Witte muren, plafonds en deuren zijn daarom ideaal. Je kunt er ook voor kiezen om één muur een lichte kleur te geven. Het is wel mooi om bepaalde kleuren meubels te kiezen, maar zorg er wel voor dat deze kleuren bij elkaar passen.

Meubels en accessoires

Daarnaast is het ook belangrijk om van tevoren te kijken wat voor meubels je graag zou willen hebben. Het zou mooi zijn als de meubels bij elkaar passen qua stijl. Maar, het is ook goed om de inrichting praktisch te houden. Heb je bijvoorbeeld kleine kinderen? Kies dan voor meubels die makkelijk schoon te maken zijn. Of heb je huisdieren? Neem dan geen vloerbedekking, maar een krasvrije vloer.

Lichtinval en lampen

Tot slot is het gebruik van licht een belangrijke factor om mee te nemen in het inrichten van je huis, maar veel mensen denken hier niet meteen aan. Natuurlijk licht kan voor een rustige sfeer zorgen. Daarnaast is het kiezen van goede lampen ook belangrijk. Bepaal per plek wat voor soort licht er nodig is. In de keuken heb je bijvoorbeeld feller licht nodig dan in de woonkamer. Bij Budgetlight worden veel verschillende soorten lampen verkocht. Kies voor dimlicht in de woonkamer, led licht in de keuken of kies voor handige smart verlichting!