close

Badkamertrends van het jaar 2022

Badkamertrends 2022

Als je dit jaar een badkamer ontwerpt of verbouwt, is het altijd leuk om de nieuwste moderne badkamerideeën en trendy badkamerproducten te bekijken. Benieuwd naar welke badkamertrends het helemaal gaan worden? En kun je wel wat inspiratie gebruiken voor het opnieuw inrichten van je badkamer? In dit artikel doorlopen we met je de belangrijkste badkamertrends voor 2022, zodat jij helemaal voorbereid op zoek kan gaan naar je nieuwe badkamer.

De kleur zwart

Als het gaat om de kleurentrends voor de badkamer in 2022, zal grijs verder verdwijnen en zwart nog prominenter aanwezig zijn. De gedurfde, donkere tinten zijn enorm populair, en daarbij voert zwart echt te boventoon. Denk dus aan zwarte kranen, wastafels, spiegels en zelfs douches. Vooral mat zwart is daarvan de populairste variant.

Technologie

Een andere populaire keuze voor een moderne badkamer is slimme technologie, van slimme toiletten tot slimme douches. Hightech upgrades maken de badkamer nog luxueuzer en comfortabeler. Let op features zoals stoelverwarmers, spiegelverwarming, regelbare luchtdrogers, minidouches en spiegels waarin de verlichting naadloos is weggewerkt. Naast verlichting zijn er ook spiegels verkrijgbaar met een ingebouwd bluetooth speakersysteem, zodat je tijdens het gebruik van je badkamer kun luisteren naar je favoriete muziek.

Moderne toiletten

Het eendelige toilet wordt steeds populairder, zowel omdat het minder ruimte inneemt dan standaard tweedelige versies als vanwege de strakke, moderne uitstraling. Deze toiletten zijn ook duurzaam, aantrekkelijk en een goede keuze als je ook water wilt besparen. Daarnaast zijn dergelijke toiletten ook verkrijgbaar met ingebouwd bidet en of met een randloos ontwerp, voor extra hygiëne.

Creatieve tegelpatronen en vormen

Tegels staat ook op de lijst met de beste badkamertrends van 2021. Zoek naar vormen en patronen die ongebruikelijker en creatiever zijn dan de alomtegenwoordige witte metrotegel. Dit kan een mozaïekwand in de douche zijn of zeshoekige tegels op de vloer. Ook trending zijn Marokkaanse tegels, chevronpatronen en ruitvormige tegels, allemaal fraaie mogelijkheden voor in de badkamer, muren of zelfs plafondaccenten.

Grote baden

Aansluitend op de groeiende behoefte aan nog meer luxe en gemak, zijn de extra grote badkuipen. Deze worden steeds populairder. Hoe groter het bad, hoe relaxter en aangenamer het bad tenslotte! Deze trend gaat niet per se over jacuzzi’s, maar geeft wel de groeiende populariteit aan van ruimere badkuipen en badkamers die groot genoeg zijn om ze te herbergen.

Inloopdouches

Douches die een naadloze look creëren zonder muren, maar bijvoorbeeld wel met een glazen afbakening zijn erg populair. Deze open douches bieden een manier om te pronken met prachtige tegelwanden of een luxueus grote doucheruimte. Om toch uit te pakken met een contrasterende glazen wand, zijn er stijlvolle glazen douchewanden verkrijgbaar die voorzien zijn van een zwart raster. Zo behoud je enerzijds transparantie en ga je tegelijkertijd mee in de trend van de contrasterende kleur mat zwart.

De milieuvriendelijke badkamer

Tot slot: De populariteit en het belang van een mileuvriendelijke badkamer is flink toegenomen. De huidige markt biedt een verscheidenheid aan milieuvriendelijke badkameroplossingen, van kranen met een sensor tot waterbesparende douchekoppen. Met deze trend maak je niet alleen een stijl-statement, maar ben je ook nog eens goed voor het milieu en je portemonnee.

In welke fase van het redesign van de badkamer je je ook bevindt, er zijn altijd nog verschillende trends die je mee kunt pakken om je badkamer nog meer up to date te maken. Het is nooit te laat om nog een kleur aan te passen of een waterbesparende douchekop te monteren.