close

Wat is het beste ophangsysteem voor een schilderij?

Beste ophangsysteem schilderij

Je hebt dit prachtige schilderij gekocht maar nu moet het nog opgehangen worden. Dat wordt dus zoeken welk ophangsysteem je het beste kan gebruiken. Er zijn verschillende ophangsystemen die je kan kiezen maar het hangt ook van een aantal aspecten af welke het beste is. 

Een schilderij ophangsysteem, wat is het?

Wanneer je een schilderij wilt gaan ophangen wat ook nog eens netjes is zijn er verschillende ophangsystemen die je daarvoor kan gebruiken. Het is natuurlijk niet alleen om een schilderij op te hangen maar ook wanddecoraties en andere kunst. Bij een schilderij ophangsysteem heb je geen spijker nodig of een lelijk gat in de muur te moeten boren. Een ophangsysteem kan al met een ophangrail met koorden en haken. Deze wordt aan het plafond, aan een muur of onder een kroonlijst vastgemaakt. 

Waarom zou je voor een schilderij ophangsysteem gaan?

Wanneer je een schilderij met een schilderij ophangsysteem gaat ophangen dan kan je het kunstwerk, wanddecoratie of schilderij op een veilige en flexibele manier ophangen. Je bent ervan verzekerd dat het schilderij stevig hangt en je kunt het eenvoudig opschuiven naar een andere plek aan de muur. En dat zonder dat je gaten in de muur moet maken met een spijker of boren. Nu zijn er ook schilderij ophangsystemen die verlichting hebben. Zo komt het schilderij extra goed uit en krijgt dan ook een professionele uitstraling. Daardoor kan je indruk maken op mensen met het schilderij. 

Boor Angst, wat is dat?

Bij boor angst durf je niet een gaatje te boren voor een schilderij. Er komt dan een gaatje in de muur, als je uitgekeken bent op het schilderij en weghaalt zit er een gaatje in de muur. Dat is lelijk en wat moet je dan met dat gaatje? Maar een muur heeft toch gewoon leuke dingen nodig?

Verschillende ophangsystemen voor schilderijen

Ophangsystemen voor schilderijen zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo heb je een rails, presentatiesystemen, ophanghaken, ophangdraden, ophangstangen, spankabelsystemen en scheidingswandhaken. 

Wanneer je een keuze maakt voor een van de ophangsystemen dan is het goed om rekening te houden met een aantal aandachtspunten. Zo moet je weten hoe vaak je het schilderij wilt verhangen. Het is ook goed om te weten hoeveel draagkracht het moet zijn. En om het een beetje aan je interieur aan te passen is het goed om te weten welke uitstraling en kleur je graag wilt.