close

De voordelen van een epoxyvloer

Epoxyvloer voordelen

De gietvloer is de laatste jaren steeds populairder geworden bij particulieren. Een gietvloer heeft namelijk een groot aantal voordelen qua onderhoud en hygiëne. Gietvloeren worden ook steeds populairder om toe te passen binnen bedrijven. De epoxyvloer is hier een mooi voorbeeld van, een super sterke gietvloer die alleen geschikt is voor industriële toepassingen en niet voor particulieren. Dus stel, als bedrijf overweeg je een epoxyvloer, wat zijn dan precies de voordelen? Wij zetten een aantal voordelen voor je op een rij!

Vloeistofdicht

De epoxyvloer is uitermate geschikt voor industriële ruimtes omdat deze vloer vloeistofdicht is. Dat betekent dat als er vloeistoffen geknoeid worden, deze makkelijk opgeruimd kunnen worden. Nu is dit bij water niet zo erg, maar er zijn ook bedrijfsruimtes waarin er gewerkt wordt met chemicaliën en zuren die direct de vloer kunnen aantasten of voor langdurige verontreiniging kunnen zorgen. Deze vloeistoffen trekken nu niet de vloer in, maar blijven er op liggen zodat het makkelijk verwijderd kan worden.

Hygiënische

En dat laatste brengt ons ook meteen bij het volgende voordeel van een epoxy gietvloer; deze zijn erg hygiënisch. Met name doordat er dus niks in de vloer zelf dringt, maar ook omdat het oppervlakte mooi egaal is, is dit makkelijk schoon te maken. Daarnaast zijn er geen naden waar vuil in kan gaan zitten. Bij andere typen vloer heb je hier wel last van, zo zijn de voegen bij tegels altijd poreus. Een hygiënische werkplek is belangrijk voor de werknemers en voor de producten die gecreëerd worden.

Slijtvast

De epoxyvloer is ook een hele duurzame vloer omdat deze slijt- en stootvast is. Doordat deze vloer zo sterk is, zal er over de loop van jaren nauwelijks slijtage optreden. Ook het laten vallen van voorwerpen op de vloer zal niet leiden tot schade. Hierdoor kan de vloer vele jaren meegaan en blijft deze er ook mooi uitzien. Zeker in omgevingen waar er hoge industriële belastingen zijn, is de sterkte van de vloer zeer belangrijk.

Antislip mogelijk

Een ander voordeel van de epoxyvloer is dat je kunt kiezen voor een afwerking met antislip. Dit zorgt voor een veiligere werkomgeving voor jou en je werknemers en kan handig zijn als er vaker met vloeistoffen gewerkt wordt en deze op de vloer terecht kunnen komen, denk aan een bakkerij of bij een garage.

Allerlei kleuren

Het oog wil natuurlijk ook wat! Een epoxyvloer wordt niet alleen mooi en naadloos gegoten, een ander groot voordeel is dat je de vloer op elke gewenste kleur kunt laten maken. Zo kun je kiezen uit alle RAL kleuren. Op die manier kun jij je bedrijfsruimte precies die uitstraling geven die jij belangrijk vindt. Een andere optie is zelfs om je bedrijfslogo in de vloer te laten verwerken!