close

Duurzame relatiegeschenken: goed voor het imago van jouw bedrijf

duurzame relatiegeschenken

Milieuvriendelijkheid wordt steeds belangrijker in Nederland. Veel mensen zijn steeds bewuster bezig met heel milieu. Ook duurzaam ondernemen is iets wat steeds meer bedrijven proberen te doen door bijvoorbeeld te kiezen voor een duurzame leverancier, het steunen van maatschappelijke initiatieven of het scheiden van afval. Er zijn nog meer manieren waarop je duurzaam kan ondernemen. Een goede manier is het geven van duurzame relatiegeschenken aan de werknemers, klanten en andere relaties. Naast dat het duurzaam is, zijn er nog meer voordelen aan verbonden. Hier lees je welke voordelen er zijn en waar je aan kan denken bij duurzame relatiegeschenken.

Waarom kiezen voor duurzame relatiegeschenken?

Allereerst zijn relatiegeschenken op zichzelf een goed idee. Met een relatiegeschenk laat je namelijk jouw relatie weten dat je aan ze denkt, blij met ze bent of meedenkt met een probleem. Vaak zijn deze relatiegeschenken ook nog eens bedrukt met het logo van het bedrijf, waardoor het bedrijf subtiel meer aandacht en naamsbekendheid krijgt. Het geven van een duurzaam relatiegeschenk is echter een nog beter idee.

Doordat veel mensen bezig zijn met duurzaamheid, waarderen ze het als bedrijven duurzaam ondernemen. Door een duurzaam relatiegeschenk te geven, laat je als bedrijf zien dat je bezig bent met duurzaamheid en dit zorgt voor een goed imago van jouw bedrijf. De waardering voor jouw bedrijf zal omhooggaan zodra de relatiegeschenken gemaakt zijn van milieuvriendelijke materialen of wanneer de dienst milieuverantwoord is. Uit diverse onderzoeken is namelijk gebleken dat duurzaamheid een steeds belangrijkere criteria is voor zowel consumenten als bedrijven wanneer ze iets bij jou willen afnemen. Als je voor een relatiegeschenk gaat, is het dus slim om voor een milieuvriendelijk geschenk te gaan!

Wat voor duurzame relatiegeschenken zijn er allemaal?

Het is duidelijk dat duurzame relatiegeschenken veel voordelen kent. Maar wat kan je geven of waar kan je aan denken? Er zijn verschillende opties. Zo zijn er veel relatiegeschenken gemaakt van milieuvriendelijk materiaal, zoals bamboevezel, RPET, koffieschil, kurk en hout. Natuurlijk kan je iets geven wat handig is voor op kantoor. Denk aan een duurzame koffie to go beker, een notitieboekje of een usb stick die deels gemaakt is van hout. Ben je op zoek naar een duurzaam relatiegeschenk voor in huis? Dat is ook mogelijk! Je kan bijvoorbeeld bloempotten bedrukken met logo en dit geven. Dit is ontzettend populair. Een bloempot gepersonaliseerd met jouw logo maakt dat de ontvanger direct weet van wie het cadeau afkomt, daarnaast geeft dit jouw bedrijfsnaam extra aandacht!