close

Geef je kinderkamer een make-over!

Kinderen wordt in snel tempo groot en dat brengt de hele tijd nieuwe veranderingen met zich mee! De ene dag liggen ze nog in de wieg, de andere dag kunnen ze al kruipen en nog niet veel later kunnen ze al hele zinnen praten. Als je kindje in zo een snel tempo verandert, dan is ook leuk om de kinderkamer mee te laten groeien! Tijd dus om de kinderkamer een make-over te geven. Hoe? Wij geven je drie tips!

Koop een nieuw dekbedovertrek

Het bed van je kindje neemt een groot deel van de kinderkamer in beslag. Het dekbedovertrek dat je kiest heeft dus een grote invloed op de stijl van de kinderkamer. Door een nieuw dekbedovertrek te kopen, kun je op een eenvoudige manier de kinderkamer direct een make-over geven. En zijn heel veel dekbedovertrekken speciaal voor kinderen te koop, hiervoor zijn zelfs speciale webshops zoals Koalabedding. Je kunt hier de mooiste prinsessendekbedden kopen of een stoer camouflage dekbedovertrek. Maar je kunt het ook neutraler houden door een uni-kleur dekbed te kopen wat meteen gebruikt kan worden als de basiskleur en mood van de kinderkamer.

Nieuw kleurtje op de muur

Een make-over tip die iets ingrijpender is, maar wel meteen heel veel resultaat laat zien, is het verven van een muur van de kinderkamer in een nieuwe kleur!  Tegenwoordig zijn pasteltinten en natuurtinten heel erg populair. Op die manier geef je de muur wel een duidelijke kleur, maar blijft het geheel toch ook rustig zodat je kindje niet te veel prikkels krijgt. Een muur verven hoeft trouwens niet zo heel veel werk te zijn, nadat je de ruimte hebt vrijgemaakt en alles hebt afgeplakt ben je binnen een middagje klaar. Let er wel op dat je kiest voor een verf op waterbasis zodat er geen vervelende chemicaliën in de lucht komen.

Make-over kinderkamer door nieuwe meubels

En natuurlijk is de laatste tip – kies voor nieuwe meubels! Voordat je kindje er is, heb je de babykamer al op orde gemaakt. Vaak heb je hier veel energie ingestoken en zorgvuldig de meubels bij elkaar gekozen. Na verloop van tijd merk je echter dat er misschien wel wat meubels bijkomen of weggaan, maar dat er niet meer naar het geheel gekeken wordt. Zoom eens uit en kijk dan naar de meubels in de kinderkamer. Passen ze nog allemaal bij elkaar? Zijn ze geschikt voor de leeftijd en bijbehorende behoefte van je kindje op dat moment? Zo niet, bedenk dan hoe je er weer een geheel van kunt maken en ga op jacht naar nieuwe meubels!