close

Handige extra’s om bij je (elektrische) fiets te kopen

handige extras bij je elektrische fiets

Wanneer jij veel met je fiets aan het toeren bent mag een speciale uitrusting niet missen. Er is namelijk handig toebehoor verkrijgbaar zodat jij veilig kunt rond kunt rijden. Vraag jij je af welke handige gadgets je voor je fiets kunt kopen? Lees dan snel deze blog!

Fietsbel

Met een fietsbel maak jij jouw fiets super veilig. In Nederland is het zelfs sinds 1906 wettelijk verplicht om een werkende fietsbel op je fiets gemonteerd te hebben. Wanneer je hier niet aan voldoet en je door de politie gecontroleerd wordt, dan kunnen zij een boete van €35 uitschrijven. Zonde van het geld, dus zorg ervoor dat jij vandaag nog een werkende bel op de fiets zet.

Mandje

Een mandje is enorm handig om boodschappen of andere spullen te vervoeren. Vooral wanneer je fiets het enige vervoermiddel is dat je tot je beschikking hebt, is het slim om een mandje voor je fiets te kopen. Er zijn mandjes die je voorop kunt monteren, dus aan het stuur van de fiets. Er zijn echter ook varianten die op de achterkant geplaatst kunnen worden. Deze zijn vaak wat groter. Uiteraard is het ook mogelijk om allebei de varianten te installeren.

Verzekering

Een voordelige fietsverzekering afsluiten bij InShared kan de uitkomst bieden. In het geval van schade of diefstal helpt de verzekeraar je uit de brand. Hoe ze dat doen? Bij een diefstalverzekering wordt de complete fiets vergoed als de tweewieler gejat is. Deze verzekering is vooral in grote steden erg slim, omdat het risico hier het hoogst is. In het geval van een allriskverzekering kun je alle soorten schade claimen, zodat jij snel weer op pad kunt met je fiets. Denk hierbij aan schade door een ongeval of die je per ongeluk zelf hebt veroorzaakt. Maar denk ook aan schade van fietsaccessoires. Tot slot  is ook diefstal in de verzekering inbegrepen.

Helm

Veiligheid staat in het verkeer voorop. Vooral kleine kinderen moeten vaak extra goed beschermd worden. Denk aan zijwieltjes, reflecterende kleding of een stevige fietshelm. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje, waar je kinderen goed tegen moet beschermen. Naarmate ze ouder worden kun je er over nadenken enkele maatregelen achterwege te laten, maar er zijn ook genoeg volwassenen die in het verkeer van deze veiligheidsaccessoires gebruik maken.