close

Hoe verf ik een trap?

hoe verf ik een trap

Wil je de trap een nieuw kleurtje geven? Leuk, maar … Een trap verven doe je niet zo één, twee, drie. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten om een trap te verven.

De tien tips van een vakspecialist

Wij zijn bij een erkend schilder gaan vragen wat zijn tips zijn om een trap te schilderen. Dit zijn zijn tien tips:

  1.     Voor je een trap verft ontvet je best de bestaande verflagen. Dit kan je doen met Universol.
  2.     Vergeet niet om de trap goed te schuren. Je kan hiervoor handschuurpapier gebruiken. Als je het jezelf makkelijker wilt maken kun je een schuurmachine gebruiken. Dit gaat een stuk sneller!
  3.     Merk je dat er gaatjes of beschadigingen zijn? Dan gebruik je een sterk houtvulmiddel om de trap weer egaal te maken.
  4.     Zet eerst de trap in de grondverf, dit doe je door een goede primer te gebruiken zodat de uiteindelijke lak straks beter gaat hechten aan de trap.
  5.     Als het hout nog nooit geschilderd is dan heb je twee lagen primer nodig. In alle andere gevallen volstaat één primerlaag.
  6.     Schuur elke laag licht op en maak deze goed stofvrij.
  7.     Kies de juiste lak voor je trap.
  8.     Lak de trap altijd minstens twee keer. Zo geniet je van de beste bescherming.
  9.     Je doet er goed aan om twee dagen tijd te nemen om de trap te schilderen. Op dag één schilder je dan bijvoorbeeld de even traptreden en op dag twee de oneven traptreden. Dit voorkomt verfschade.
  10.   Je doet er goed aan om de eerste week niet met schoenen over de trap te lopen. Zo kan de verf goed uitharden.

Wat is nu de beste verf voor een houten trap?

We weten dat er heel veel soorten verf bestaan. Soms kan je het bos door de bomen niet meer zien. Wij zijn van van de Sigma s2u nova satin. Je kan met deze verf van Sigma makkelijk werken. Bovendien is deze kras- en slijtvast, en heeft de verf een goede dekking. Een goede optie dus voor als je voor echte kwaliteit wilt gaan en lang wilt genieten van je trap!