close

Hoe vergroot je jouw woonplezier?

hoe vergroot je jouw woonplezier

Je huis hoort een veilige plek en comfortzone te zijn. Een plek om te wonen met onze families en huisdieren en te genieten met vrienden. Een plek om herinneringen en een toekomst op te bouwen. Een plek waar we echt gewoon onszelf kunnen zijn. Om zo’n fijne plek te creëren is het wel belangrijk dat je huis netjes en op orde is, zowel in als rondom het huis. Hier lees je alle tips en tricks voor het vergroten van jouw woonplezier.

Maak een planning

Of je nou een groot of klein huis hebt, met een balkon of een grote tuin, bepaalde klusjes komen elk jaar weer terug. Helaas de meeste klusjes zelfs een stuk vaker dan één keer per jaar. Maar goed, even de handen uit de mouwen en je een middagje hard maken, zorgt er wel voor dat jij een netjes onderhouden huis hebt. En dat zorgt er dan weer voor dat comfortabel kunt leven in je eigen huis.

Maar wat is daar nou voor nodig? En waar begin je? Allereerst is het handig om een planning te maken van wat er moet gebeuren, hoe vaak en wanneer? Maak hierbij onderscheid tussen het huis en de tuin. 

Het huis

Zowel aan de binnenkant van het huis als de buitenkant moeten er onderhoudsklussen gebeuren. Zo is het belangrijk om het huis schoon te houden. Je kunt een prijsvergelijker gebruiken om de beste schoonmaakspullen en onderhoudsartikelen te kopen. Klein onderhoud is bijvoorbeeld het vervangen van je lampen, het repareren van krimpscheuren of het schoonmaken van meubels en de vloer. Groot onderhoud is bijvoorbeeld het schilderwerk aan de buitenkant van het huis of het schoonmaken van de dakgoten. Vaak kun je het grote onderhoud beter door een vakman laten doen, tenzij je zelf heel handig bent natuurlijk.

De tuin

Tuinonderhoud gaat niet alleen over het verfraaien van je tuin. Het is ook heel belangrijk voor de gezondheid van je planten. Zoals je wellicht weet, ademen planten koolstofdioxide in en geven ze zuurstof af. Ze helpen de lucht om ons heen te reinigen en ze verbeteren de luchtkwaliteit die we inademen. De tuin onderhouden is dus niet alleen maar een vervelende klus, maar het heeft ook veel voordelen. Ook beweeg je je lichaam en verbeter je je fysieke fitheid door te graven, maaien, bukken en tillen. 

Een aantal tips voor het onderhouden van je tuin zijn: geef je tuin water, gebruik een meststof, haal onkruid regelmatig weg en bestrijd ongedierte. Ongedierte kan hinderlijk zijn, maar als je er niet mee omgaat, groeit het probleem alleen maar. Op Bigshopper.nl kun je diverse middelen vinden die je helpen bij het bestrijden van verschillende ongewenste insecten en ongedierte.