close

Kies voor luxe in de slaapkamer

Kies voor luxe in de slaapkamer

Gemiddeld slaap je zeven à acht uur per nacht. Dat betekent dat je meestal minimaal acht tot negen uur per dag in je slaapkamer doorbrengt. Een belangrijke ruimte in je huis dus en daarom mag deze ook wel wat extra aandacht krijgen. Verwen jezelf en kies voor luxe in de slaapkamer. Hoe? We geven je graag een aantal tips in dit artikel.

Kies voor een goed bed

Een goede nachtrust begint bij een goed bed. Al enkele jaren zijn boxsprings heel populair. Maar de ene boxspring is de andere niet; er zit veel kwaliteit verschil in. Kies daarom voor een boxspring van een goed merk met een lange historie. Kuperus bedden is een voorbeeld van een merk van Nederlandse bodem dat als sinds 1905 vakmanschap toont op het gebied van bedden. Laat je voordat je een bed koopt trouwens eerst goed informeren over alle mogelijkheden en wat het beste bij jou als persoon aansluit. Hiervoor kun je het beste naar een beddenwinkel gaan, zodat je ook daadwerkelijk de verschillende bedden ziet en kunt uitproberen.

Dekbedovertrek

Behalve het bed kun je ook met het dekbed en het dekbedovertrek veel luxe creëren in de slaapkamer. Als je kiest voor een dekbedovertrek van een luxere stof zoals satijn, dan ga je zien dat dit meteen een hele andere uitstraling heeft dan wanneer je kiest voor het goedkopere katoen. Ook een uni dekbedovertrek of eentje met een rustig patroon zoals strepen, zorgt meestal voor een luxere uitstraling dan wanneer je kiest voor een overtrek met een drukke print.

Extra kussens

Naast de hoofdkussens om op te slapen, creëer je ook extra luxe in je slaapkamer door een aantal sierkussens toe te voegen op je bed. Kies ook hier voor een sierkussens van mooie materialen, zoals bijvoorbeeld fluweel en houd het rustig. Bovendien is het leuk om bijvoorbeeld drie verschillende sets van kussens, dus zes in totaal, op het bed te plaatsen. Kies dan voor kussens die anders zijn, maar wel bij elkaar passen zodat je toch een eenheid creëert. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te kiezen voor dezelfde kleur maar dan verschillende groottes of verschillende materialen.

Kleur op de muur

Een andere goede tip om meer luxe aan je slaapkamer toe te voegen is door een of meerdere muren te schilderen. Witte muren hebben al snel een wat killere uitstraling. Kies daarom voor kleur op de muur. Dit kan een mooie zachte pasteltint zijn, maar een hele donkere kleur zoals antraciet kan juist ook een heel mooi luxe effect hebben! Kies een kleur die bij jou past, en schilder bijvoorbeeld de muur achter het bed voor een warmer en luxer effect!