close

Latex rollen of latex spuiten – wat kies jij?

latex rollen of spuiten

Misschien heb je net een nieuwbouwhuis aangeschaft of zijn de muren van je bestaande huis aan een opfrisbeurt toe en sta je op het punt om een professional in te huren om je muren te laten verven. In dat geval heb je de mogelijkheid uit twee verschillende systemen van het aanbrengen van de muurverf oftewel de latex. Je kunt deze namelijk laten aanbrengen door middel van een (vacht)roller of doormiddel van een spuiten. Wat zijn de verschillen en dus de voor- en nadelen van deze twee technieken?

Het resultaat

Waarschijnlijk is het belangrijkste onderwerp om uit te lichten het verschil in resultaat. Waar een goede professional door de muur te rollen al een heel mooi resultaat tevoorschijn kan toveren, is het resultaat als je de muur door een professional laat spuiten, nog mooier! Dit komt omdat door de verneveling de verf dunner en egaler aangebracht kan worden. Bovendien heb je bij spuiten geen last van de banen die je soms bij rollen wel kunt zien.

Vlekken wegwerken

Ken je dat? Je hebt je muur net laten schilderen en opeens zie je er een streep op. Die eerste streep of vlek doet altijd het meeste pijn. Als je ervoor kiest om je muur te laten rollen, dan is het wegwerken van strepen of vlekken die er naderhand op komen makkelijker dan wanneer de muur gespoten is.

Wel of niet afplakken

Een goede professionele latex roller hoeft de omliggende oppervlaktes niet eerst af te plakken. Dit komt omdat de verf niet tot nauwelijks spat. Als je latex gaat spuiten, dan moet je door de verneveling wel altijd de omliggende oppervlaktes afplakken. Dit kost natuurlijk extra tijd en materiaal en is vaak ook niet het leukste klusje.

De tijd

Het aanbrengen van het spuitwerk daarentegen gaat vele malen sneller dan het rollen. Zeker bij grote oppervlaktes kun je daardoor veel tijdswinst boeken. Ondanks het afplakken is muren laten spuiten dus aanzienlijk sneller waardoor de klus eerder geklaard is. Dit is handig als je met krappe deadlines werkt.

De kosten

Deze tijdswinst zie je vervolgens ook weer terug in de kosten. De spuitwerk prijzen liggen dan ook aanzienlijk lager dan wanneer je de muur laat rollen. Dit is fijn voor als je een budget hebt voor de verbouwing en wie heeft dit nu niet? Voor zowel rollen als spuiten wordt er gerekend met een prijs per m2. Je doet er goed aan om bij een aantal verschillende bedrijven een offerte op te vragen zodat je de prijzen onderling kunt vergelijken.

Kijk ook altijd goed naar wat er allemaal onder offerte valt. Is deze bijvoorbeeld inclusief materiaal en welke verf wordt er gebruikt? Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of het bedrijf een garantie geeft op de gedane werkzaamheden en hoe lang deze garantie is.

Heb jij interesse? Neem dan contact op met schilder Zoetermeer voor meer informatie of een offerte.