close

Leuke meubels voor in de kinderkamer

leuke meubels in kinderkamer

Wil je een originele kinderkamer voor jouw kind? Dan kan je dit doen door leuke en opvallende meubels te kiezen. Je kind zal er dol op zijn om heel veel uren te spelen in deze kamer. In dit artikel geven we tips om een unieke, leuke én gezellige kinderkamer te maken.

Een opvallend bed

Sommige kinderen gaan niet graag naar bed. Je kan proberen dit probleem op te lossen door ervoor te zorgen dat je kind van zijn of haar bed gaat houden. Dit kan je doen door te kiezen voor een bed met een bijzonder design of met mooie kleuren. Kies daarbij wel voor duurzame materialen. Veel kinderen houden daarbij van lichte kleuren. Pastelkleuren doen het bijna altijd goed! En heeft je kind een favoriet stripfiguur of hobby? Ook dan is er een grote kans dat je een kinderbed vindt wat hier goed bij aansluit. Zo zijn er bedden in de vorm van een auto of boot of met Bob de Bouwer of Sam de Brandweerman.

Een boekenkast waar iedereen jaloers op wordt

Maak van de boekenkast een eye-catcher voor in de kinderkamer. Je kind zal meer willen lezen al is het maar om het ene na ander boek in of uit deze kast te halen. Je kan heel wat leuke boekenkasten vinden. In mooie designs. Kies niet altijd voor de meest praktische oplossing, maar durf voor de mooiste of fantasierijkste oplossing te kiezen. Zo maak je jouw kinderkamer uniek. Wij zijn al helemaal fan van deze boekenboom!

Kies leuke verlichting

Een kinderkamer met gewone verlichting is saai. Gelukkig vind je op de markt heel wat leuke designs voor kinderverlichting. Je vindt er lampen met leuke patronen of in unieke vormen. Zij zorgen ervoor dat je kinderkamer een echt paradijs wordt.

Tips voor de inrichting van de kinderkamer

Natuurlijk snappen we dat je wil voorkomen dat je kinderkamer overkomt als een kamer waarin je alles wat je leuk vindt propt. Dat kan ervoor zorgen dat de kinderkamer chaotisch en te druk overkomt. Dat zijn dingen die je net niet wil. Een kinderkamer mag – als het van ons afhangt moet – fantasierijk overkomen, maar moet ook de nodige rust uitstralen. Deze tips helpen je hierbij:

  • Kies een thema: als je voor jungle kiest, dan hoort een kapstok in de vorm van een clown niet thuis op de kinderkamer.
  • Kies maximaal drie kleuren. Lichte kleurafwijkingen mogen nog . Maar probeer in die kleuren te blijven. Hierdoor krijg je onmiddellijk het gevoel dat alles in de ruimte bij elkaar hoort.
  • Maak een lichtplan. Kies niet alleen sfeerlicht, maar zorg ook voor lampen die de kamer goed verlichten. 

Wij wensen je heel veel plezier met het inrichten van je kinderkamer.