close

De muren van je huis vernieuwen: latex spuiten of rollen

verschillende manieren muren opknappen

Af en toe is het fijn en nodig om je huis op te knappen. Iets wat je kan doen is het verven van de muren. Hier kijk je veel tegenaan als je thuis bent, dus het is belangrijk dat deze er goed uit zien. Wil jij je muren verven of opknappen, maar heb je geen idee op welke manier je dat kan doen? In deze blog geven wij verschillende manieren waarop je je muur kan opknappen en de voordelen per methode. Lees dus snel verder!

Verven met een roller en kwast

De meest gebruikte manier is het verven van muren door middel van een roller. Zorg er allereerst voor dat je de omliggende gedeeltes die je niet wilt verven, afplakt met tape. Ook is het handig om een stuk karton of oude kranten op de vloer te leggen, zodat er geen spetters verf op de vloer terecht komen. Vervolgens schilder je eerst langs de afgeplakte randen, om daarna de grote stukken met de roller te schilderen. Wil je geen strepen of banen? Rol de muren dun voor met verdunde verg, gebruik twee rollers en rol de verg goed uit met een klamme extra vachtroller bij de laatste laag.

Verf laten spuiten

Een andere methode is het laten spuiten van verf. Het grootste voordeel hiervan is dat je geen banen en strepen krijgt. De muren zien er dus automatisch gladder en egaler uit. Ook kan je muren spuitwerk laten uitbesteden. Dit wordt dan door een professioneel iemand gedaan door middel van een spuitmachine. Vaak ziet dit er nog mooier uit, kan het snel gebeuren en de kosten vallen ook mee. De spuitwerk prijzen zijn afhankelijk van de oppervlakte dat geverfd moet worden, het materiaal van de muren en de hoeveelheid voorbereidend werk.

Gebruik behang in plaats van verf

Tot slot kan je natuurlijk ook gebruik maken van behang in plaats van de muren te verven. Het grootste voordeel hiervan is dat je kan kiezen uit honderden verschillende patronen en kleuren. Zorg er van tevoren wel voor dat je het oude behang goed verwijderd en eventuele beschadigingen repareert. Vervolgens knip je het behang op maat, maak je de behanglijm, teken je een loodrechte lijn op de muur, smeer je het behang in met lijm en dan kan je de eerste baan aanbrengen op de muur. Tot slot kan je de rest van de muur behangen en naden wegwerken.