close

Nooit meer ijsvorming in de vriezer

Nooit meer ijsvorming vriezer

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je maakt de vriezer open en je ziet ijsvorming. Niet alleen kun je minder in de vriezer opbergen, het kost je ook nog eens een hoop extra stroom. Maar daar is een oplossing voor! We vertellen je in deze blog alles over de oplossing en over de voordelen van deze oplossing.

Low-frost & no frost

Er zijn tegenwoordig vriezers (en ook koelkasten) met een low frost of een no frost systeem. Bij deze vriezers heb je niet tot nauwelijks last van ijsvorming, dit is wel een beetje afhankelijk van het systeem dat je kiest. Bij een vriezer met low frost wordt er gebruik gemaakt van verdamperleidingen die in de wanden van de vriezers zitten. Deze zorgen ervoor dat de wanden van de vriezers nauwelijks meer bevriezen. Bij een no frost vriezer zitten er ventilatoren in de vriezer die het lucht en het vocht uit de vriezer zuigen. Dat wordt eerst als ijs bewaard dat vervolgens regelmatig wordt ontdooid. Het vocht wat daarbij ontstaat gaat naar een bakje op de motor, die het weer verdampt en het omzet naar koude lucht. Zou je meer informatie willen over deze vriezers? Neem dan een kijkje op kitchen4all.nl.

Duurzaam

Een van de voordelen van deze vriezers is dat ze een stukje duurzamer zijn. Een vriezer met ijsvorming verbruikt maar liefst tot 10% meer energie. Hoe dit kan? De ijsvorming zit vaak vooral om de koelleidingen heen, deze leidingen zorgen er dus voor dat de vriezer koud blijft. IJs heeft natuurlijk een isolerende werking, waardoor die koelleidingen meer moeite moeten doen om de vriezer koud te houden. Daarnaast is ijsvorming ook niet zo goed voor de vriezer zelf, zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de deur na verloop van tijd niet meer goed sluit. Ook in dat geval is een vriezer met Lowfrost of Nofrost duurzamer.

Onderhoudsvriendelijk

Een vriezer die niet meer bevriest heeft nog een heel groot voordeel: je hoeft de vriezer niet meer te ontdooien. Dit scheelt een hoop etenswaren overpakken en natuurlijk schoonmaakwerk. Want zeg nou zelf, het ontdooien van de vriezer kun je nou niet echt het leukste klusje noemen.

Complete ontzorging bij Kitchen4All

Is jouw keuken aan vervanging toe? Kom dan eens naar een van onze Kitchen4All winkels. Wij zijn er namelijk om je volledig te ontzorgen. Zo voorzien onze vakkundige adviseurs je van advies én maken ze een 3D-ontwerp voor je. Maar ook na de aankoop van de keuken helpen we je graag. We komen de nieuwe keuken gratis bij je thuis afleveren en we kunnen ook de volledige montage voor je verzorgen. Jij hoeft dus alleen nog maar te genieten van je nieuwe keuken.