close

Ramen blinderen: waarom en hoe werkt het?

Ramen blinderen waarom en hoe

Bij ramen blinderen zullen de meeste mensen al snel denken aan het blinderen van de autoruiten. Echter, is het ook mogelijk om de ramen te blinderen van je huis. Dit heeft een aantal voordelen. Om te beginnen houd je zo namelijk de felste zonnestralen tegen. Op deze manier kun je ongestoord achter de computer zitten. Veel kantoren kiezen er om deze reden ook voor om hun ramen te blinderen. Toch zitten er nog meer voordelen aan het ramen blinderen. Ben jij benieuwd naar alle voordelen? Dan is dit blog ideaal voor jou, want hier lees je alles dat je over dit onderwerp moet weten.

Ramen blinderen voor meer privacy

Je kunt de ramen blinderen met een donkere folie, om zo te voorkomen dat anderen gemakkelijk bij je naar binnen kunnen kijken. Vooral als je in een drukke straat woont, kan het prettig zijn als niet iedere voorbijganger zo gemakkelijk bij je naar binnen kan kijken. Ook  potentiële inbrekers kunnen zo minder eenvoudig nagaan wat er bij jou thuis te halen valt. Daarnaast is het ook mogelijk om de ramen van een extra laag anti-inbraak folie te voorzien. In dat geval maakt het ramen blinderen je woning ook nog eens veiliger!

Ramen blinderen gebeurt met een folie

Het blinderen van de ramen wordt dus door middel van een folie gedaan, net als bij autoruiten het geval is. Deze folie laat je bij voorkeur aanbrengen door een specialist. Zo voorkom je kreukels en oneffenheden in de folie. Bovendien is het belangrijk dat de ramen echt helemaal schoon zijn, omdat vuiligheid anders tussen het raam en de folie blijft zitten. Ook dit komt de uitstraling niet ten goede. Ook ramen waar je moeilijk bij kunt, kun je het best laten blinderen door iemand met ervaring.

Zonwering en extra isolatie

De voornaamste reden om de ramen te blinderen is om de felste zonnestralen buitenshuis te houden. Wanneer je aan het werk bent, is het ver van ideaal als het zonlicht precies op je scherm valt. Hetzelfde geldt voor als je net lekker televisie aan het kijken bent. Daarnaast houdt de folie ook warmte tegen. De folie vormt een extra isolatielaag.

Als vervanger voor raamdecoratie?

Raamfolie kun je gebruiken als vervanger voor raamdecoratie. Echter, zullen de folies de ruimte niet volledig verduisteren. Dan zou je immers net zo goed geen ramen kunnen nemen. Wie in staat wil zijn om de ruimte te verduisteren, bijvoorbeeld om een middagdutje te kunnen doen, kan het best ook raamdecoratie kopen. Je hoeft zeker niet voor een van beiden te kiezen, de folie en raamdecoratie gaan namelijk prima samen.

Een goede aanbieder

Wil jij de ramen in je woning laten blinderen? Dan is het aan te raden om na te gaan welke partijen dit allemaal voor je kunnen doen. Veel van de aanbieders werken landelijk, waardoor je bijvoorbeeld niet specifiek op zoek hoef te gaan naar ramen blinderen in Almere. Het is vooral van belang dat je de kwaliteit van de aanbieders goed met elkaar vergelijkt. Dat kun je doen op basis van recensies.