close

Shutters voor afwijkende raamvormen

shutters voor afwijkende raamvormen

Shutters; een geweldige optie voor raamdecoratie. Het brengt sfeer aan in huis en binnen één handomdraai heb je de lichtinval geregeld. Zonwerend, isolerend en een échte eyecatcher! Dat klinkt allemaal erg mooi, maar is dat eigenlijk wel mogelijk voor afwijkende raamvormen? Denk aan ronde, schuine of draaikiepramen. Wij lichten in deze blog graag toe wat er allemaal mogelijk is voor shutters.

Draaikiep raam

Als je draaikiepramen in huis hebt die naar binnen kiepen en opendraaien, dan kunnen shutters voor draaikiepramen dé oplossing bieden. Een adviseur kijkt met je mee zodat de shutters op de juiste manier worden gemonteerd. Hierdoor zullen de shutters het openen van het raam niet belemmeren.

Dakraam

Ook voor een dakraam kunnen shutters een perfecte keuze zijn. Het maakt niet uit wat voor dakraam het is, elk formaat kan op maat worden gemaakt. Of het nu gaat om een klein dakraam op zolder of elders in huis, er is veel mogelijk.

Ronde ramen

In de moderne architectuur komen ronde ramen eigenlijk nog heel weinig voor. Doordat het een afwijkende vorm is, kan het lastig zijn om hiervoor de juiste raambekleding te vinden. Voor ronde ramen, zoals boogramen, toogramen of halfronde ramen, zijn de shutters een prachtige toevoeging aan je interieur.

Schuine ramen

Ook voor schuine ramen zijn er veel mogelijkheden voor shutters. Vaak kom je dit soort ramen tegen op zolders met schuine wanden of op een overloop of hal. Vaak is de onderkant van dit raam recht en loopt de bovenkant af in een driehoekige vorm. Ook voor driehoekige raamvormen kunnen shutters op maat worden gemaakt. De shutters blenden mooi samen met de vorm van het raam, zo wordt het prachtig één geheel!

Deuren

Voor schuifpuien of openslaande tuindeuren kun je ook shutters gebruiken. Via tuindeuren komt vaak veel licht en warmte naar binnen. Hiervoor kunnen shutters een goede oplossing bieden voor zonwering én isolatie.

Laat je adviseren door een adviseur

Om zeker te weten dat je een goede aankoop doet, kun je een vrijblijvend gesprek aanvragen met een adviseur. Ga samen in gesprek over jouw wensen en huidige woonsituatie. Zij weten er veel vanaf en kunnen je helpen bij het vinden van de shutters die passen in jouw interieur. Ook kan er een prijs op maat worden gemaakt zodat je gelijk weet waar je aan toe bent. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan bij Van Eyck shutters.