close

Tips bij het kiezen van een badkamermeubel

tips kiezen badkamermeubel

De badkamer is een ruimte wat steeds meer centraal staat in het huis. Er wordt tegenwoordig geleefd in de badkamer en daarom wordt hier steeds meer in geïnvesteerd. Mensen brengen een persoonlijke touch aan om een unieke badkamer te creëren.

Eén van de belangrijkste onderdelen is een badkamermeubel. Dit kan een echte blikvanger zijn. Het creëert orde en een verzorgde uitstraling. Er is ontzettend veel aanbod dus voor elk wat wils. Een badmeubel wordt iedere dag gebruikt door ieder lid van het gezin. Het wordt gebruikt voor wassen, tanden poetsen, het kapsel in model brengen en wat niet eigenlijk? Het is het startpunt voor een nieuwe dag. Ben jij opzoek naar een nieuwe badkamermeubel houd dan rekening met de volgende tips.

Materiaalkeuze voor een badkamermeubel

Een badkamermeubel bestaat uit 2 onderdelen namelijk de wastafel of waskom en de kast waar je het één en ander kan opbergen. De materiaalkeuze voor de wastafel of waskom heeft veel impact op het onderhoud ervan.

Keramische wastafels en waskommen

Wanneer je keramiek goed onderhoud heb je hier nog jaren plezier van. Het zal blijven glimmen. Je onderhoudt dit met water en wat allesreiniger. Maak het schoon met een zachte doek. Gebruik nooit schurende middelen want hier krijg je krassen van.

Mineraalmarmer

Een glanzende wastafel van mineraalmarmer kan lichte krassen vertonen of dof worden. Dit dien je dan te bewerken met polijstwas. Zo gaat het weer blinken als vanouds. Bij een matte wastafel kan je beschadigingen en krassen wegwerken middels een fijn korrelig schuurpapiertje. Het gebruik maken van de juiste korrel is belangrijk. Is deze te grof dan kan je teveel wegschuren.

Natuursteen is poreus en gevoelig

Vrijwel alles kan natuursteen aantasten. Laat daarom geen zeepresten of tandpasta achter op de wastafel. Het oppervlak wordt ernstig aangetast. Gebruik een reiniger welke niet agressief is zonder kalk oplossende werking. Natuursteen kan niet tegen anti-kalk en zuur. Hierdoor kunnen doffe plekken ontstaan.

Onderkast badkamermeubel

De onderkast is bedoelt als opbergruimte. Is dit niet voldoende dan kan je ook een badkamerkast plaatsen. Een badkamermeubel dient waterbestendig te zijn. De badkamer is immers een vochtige ruimte. Kunststof is hier goed tegen bestand. Je kan ook kiezen voor hout en dan is het belangrijk dat je gebruik maakt van een houtsoort met duurzaamheidsklasse.

Badkamermeubel afmetingen

Een badkamermeubel dient mooi te zijn maar zeker ook praktisch. De afmetingen spelen hierin een belangrijke rol.

De hoogte van het badmeubel

Het laagste punt van de wasbak of wastafel is over het algemeen 70 cm. Wanneer het gaat om een inbouw wasbak dan heeft het werkblad een hoogte tussen de 80 en 90 cm wat ideaal is. Een opbouw wasbak zorgt ervoor dat het werkblad lager komt te hangen wat niet fijn werkt.

Afmetingen werkblad

Een badkamermeubel wat praktisch werkt is minimaal 50cm diep en 75cm breed. Wanneer je een dubbele wastafel hebt dan ga je richting de 140cm.