close

Verschillende soorten whiteboards

Verschillende soorten whiteboards

Het zoeken van een whiteboard lijkt heel simpel, maar door de verschillende soorten whiteboards kan het soms nog lastig kiezen zijn. Er zijn de laatste jaren namelijk verschillende soorten whiteboards bij gekomen. Het is belangrijk dat je het beste whiteboard vindt die bij je wensen en gebruik past. We hebben voor je uitgezocht welke whiteboards er zijn en welke voordelen deze hebben.

Stalen whiteboard

Stalen whiteboards zijn de whiteboards die je het meest tegen komt. Hierdoor zijn ze ook erg gebruiksvriendelijk. Het is vaak een voordeligere aankoop dan duurdere whiteboards. Deze soort whiteboards kun je met en zonder rand kopen. Bij whiteboards zonder rand verlies je zo min mogelijk schrijfruimte. Vaak hebben ze wel een minder lange levensduur dan andere soort whiteboards, maar ze gaan toch wel een langere tijd mee. Deze whiteboards zijn daarnaast ook magnetisch. Als je een whiteboard niet dagelijks of de hele dag gaat gebruiken dan is dit soort whiteboard zeker aan te raden. 

Email whiteboard

Als je van plan bent om je whiteboard voor een lange tijd en veel te gebruiken, dan past een email whiteboard bij je. Het is een wat duurdere whiteboard, maar je door de lange levensduur van de whiteboard is het een goede investering. Email is een soort glazuur dat door een verhittingsproces op het staal wordt aangebracht. Deze glazuurlaag zorgt er voor dat het staal voor verschillende dingen wordt beschermd, denk hierbij aan uv-straling, krassen en chemische stoffen. Ook word je whiteboard beschermd tegen verkleuren, waardoor je niet na enige tijd gebruiken een hele andere kleur whiteboard hebt. Nog een voordeel, doordat de email whiteboards randloos zijn verlies je geen schrijfruimte.

Glazen whiteboard

Ben je op zoek naar een whiteboard, maar wil je geen groot wit oppervlak in je kantoor, dan is een glazen whiteboard iets voor jou. Glazen whiteboards zien er professioneel uit en vaak zie je ze niet waardoor ze op gaan in het interieur. De whiteboards zijn makkelijk te beschrijven en daarna makkelijk schoon te maken. Glazen whiteboards zijn magnetisch, makkelijk uitwisbaar en krasbestendig. Daarnaast zijn ze ook nog duurzaam doordat ze voor een lange tijd meegaan en niet verkleuren doordat ze zo makkelijk schoon te maken zijn.

Mini whiteboards

Ben je nog niet aan een groot whiteboard toe, dan kun je kiezen voor een mini whiteboard. Mini whiteboards kun je gebruiken tijdens het werken of leren en nemen weinig plek in. Ook kun je ze door het kleinere formaat gemakkelijk in je tas doen en meenemen. Ze komen in verschillende kleuren en uitvoeringen. Het is bij deze whiteboards wel belangrijk dat je goed naar de specificaties kijkt, want niet alle whiteboards zijn magnetisch of zijn dubbelzijdig.