close

Wat zijn de voordelen van verfspuiten?

Voordelen verfspuiten

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat muren in huizen gespoten worden in plaats van het traditionele verven, sauzen of witten. Waarom is dit eigenlijk? Wat zijn de voordelen van muren laten spuiten ten opzichte van het laten verven of sauzen? In artikel zetten we een aantal voordelen voor je op een rij!

1.    Verfspuiten is goedkoper

Als je een muur laat spuiten in plaats van sauzen, dan gaat dit vele malen sneller. Doordat de klus sneller geklaard is, zijn de arbeidskosten ook lager. Hierdoor is verfspuiten goedkoper dan het traditionele verven of sauzen.

2.    Grote oppervlaktes gaan makkelijker

Het verf spuiten gaat sneller omdat je makkelijker grotere oppervlaktes op deze manier kunt verven dan met de traditionele kwast. Dit komt omdat er met een luchtdruk gewerkt wordt die de verf als het ware op de muur schiet met een heel hoog tempo.  Hierdoor kun je makkelijk en snel grote oppervlaktes doen. Dus zeker als je een ruimte hebt met flink wat vierkante meters, dan is deze techniek zeer interessant!

3.    Sneller droog

Als je kiest voor het laten spuitverven van je muur, dan wordt de verf dunner en gelijkmatiger op de muur aangebracht. Hierdoor droogt de verf op de muur ook sneller op. Als je dus een project hebt waarbij haast geboden is, dan kan verfspuiten een snelle oplossing zijn.

4.    Egaler resultaat

Als je met de traditionele roller aan de slag gaat, dan is de kans aanzienlijk dat je strepen of banen gaat trekken. Als je niet super nauwkeurig werkt dan kun je plekken zien waar de verf te dik of juist te dun is. Ook kun je zien als er een plek in een andere richting gedaan is. Als je de muren laat spuiten door een professional, dan is de kans dat je plekken ziet waar de verf teveel of te weinig is, vele malen kleiner.

5.    Geen sporen

Nog een voordeel dat in lijn is met het egale resultaat is dat er met verfspuiten geen contact wordt gemaakt met de muur. Het vernevelen gebeurt op een klein afstandje van de muur. Bij sauzen gebruik je echter een kwast en roller welke contact maken met de muur. Dit kan ook tot kleine oneffenheden leiden. Bij verfspuiten is dit niet het geval en ook dit kan het resultaat ten goede komen!