close

Welke maat bed heb je nodig?

Welke bed maat

Ben je op zoek naar een geschikt bed voor jezelf? Of misschien heeft je kind een nieuw bed nodig? Het juiste bed en een goede nachtrust zorgen ervoor dat je goed kunt functioneren overdag. Een bed dat bij je past is dus erg belangrijk! In de zoektocht naar een bed komen mensen er vaak achter dat het nog niet zo eenvoudig is. Er zijn zoveel verschillende maten waar je uit kunt kiezen! Bij elke situatie past weer een andere maat. Wij leggen het hieronder voor je uit, zodat je de juiste maat kunt kiezen die bij je wensen past.

Eenpersoonsbed

Een eenpersoonsbed kun je vinden in veel verschillende maten. Dit soort bedden zijn ideaal voor kinderen en tieners. De standaardmaat voor een eenpersoonsbed is 90×200 cm. Dit is genoeg ruimte voor één persoon om comfortabel te kunnen slapen. Je kunt hier als volwassene ook comfortabel op liggen zonder gebrek aan ruimte.

Er zijn ook eenpersoonsbedden die minder breed zijn dan 90 cm. Deze maten zijn zeer geschikt voor kinderen tot jongvolwassenen, maar hier kun je als volwassene wat beweegruimte missen. Naast de breedte is  er ook keuze in de lengte van het bed. Je kunt kiezen uit de lengtematen 120 cm tot en met 220 cm. De comfortabele lengte voor volwassenen begint bij 200 cm. Alles hieronder is vooral geschikt voor kinderen.

Twijfelaar bed

Ook twijfelaars zijn er in verschillende maten. Je kunt kiezen voor een twijfelaar als je net niet genoeg hebt aan een eenpersoonsbed, maar ook geen tweepersoonsbed nodig hebt. De standaardmaat voor dit soort bedden is 140×200 cm. Daarnaast kun je ook kiezen voor een breedte van 120 cm en gaan de lengtematen van 190 cm tot en met 220 cm. Deze maten zijn allemaal ruim voldoende voor één persoon. Als je met twee personen in een twijfelaar gaat slapen heb je wat minder ruimte.

Tweepersoonsbed

Houd je van genoeg ruimte in bed? Misschien beweeg je wel veel in je slaap? Dan kun je kiezen voor een tweepersoonsbed. Een 180×200 bed is de standaard en biedt voor veel mensen genoeg ruimte om comfortabel te kunnen slapen. Je kunt voor een tweepersoonsbed kiezen uit breedtes van 160 cm tot en met 200 cm.

Naast dat je genoeg keuze hebt voor de breedte zijn er ook veel verschillende lengtematen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kiezen uit 190 cm tot en met zelfs 220 cm. Ruimtegebrek hoef je dus niet te hebben!