close

Zo vernieuw je jouw badkamer zonder een nieuwe te kopen

zo vernieuw je jouw badkamer zonder nieuwe kopen

Wil je jouw badkamer vernieuwen? Maar heb je niet het nodige budget om te investeren in een volledig nieuwe badkamer? Wel, goed nieuws! Dat hoeft ook niet. Met de tips in dit artikel kom je te weten hoe je jouw bestaande badkamer er budgetvriendelijk als nieuw doet uitzien. Nieuwe decoratie, één nieuw meubelstuk of een andere kleur verf tegen de muur? Het kan wonderen doen voor het uiterlijk van je badkamer.

Vervang niet alle meubelen, maar kies er enkele.

Je hoeft niet alle meubels in je badkamer te vervangen. Als je een kleiner budget hebt, kan het vervangen van de wastafelkast al veel doen. Misschien heb je zelfs een plekje vrij voor een extra meubel, zoals een badkamerkast van Emob. Met deze trucjes zorg je ervoor dat je badkamer in geen tijd een nieuwe look krijgt, zonder dat jij hiervoor de oude badkamer moet uitbreken. Want ja, dat kost je wel wat geld.

Behang of verf in een andere kleur

Als je badkamer niet uitsluitend uit tegels bestaat, kan je er een heel andere look en feeling aan geven door de muren eens een ander uiterlijk te geven. Dit doe je door een ander behang te kiezen of een nieuwe kleur te selecteren. Houd hierbij wel rekening met wat er al in de badkamer staat. Met een andere kleur zal iedereen denken dat je een nieuwe badkamer hebt gezet. Of toch bijna iedereen 😉

Nieuwe decoratie

Wie zegt dat er in badkamers geen decoratie thuishoort, heeft het mis. Je kan jouw badkamer decoreren met leuke dingen die jouw persoonlijkheid uitspreken. Hang een schilderij boven het bad. Of wat dacht je van planten? Veel planten houden van een heel vochtige omgeving. Je badkamer is daarvoor de ideale plek. Enige voorwaarde is dat er natuurlijk daglicht door een raam je badkamer binnenkomt.

Of toch maar een nieuwe badkamer?

Heb je het toch gehad met die oude badkamermeubelen? En wil je toch een nieuwe badkamer kopen? Dan is het misschien toch tijd dat je investeert in een nieuwe badkamer. Maar wist je dat dit helemaal niet superduur hoeft te zijn. Zo kan je tegenwoordig al bij IKEA terecht om een nieuwe badkamer te ontwerpen en dit tegen een relatief laag budget. Je zal dan wel zelf iets meer de handen uit de mouwen moeten steken, of een meerprijs betalen. Maar het is een prima badkamer en helemaal spiksplinternieuw!